Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

Ieder zijn talent

Iedereen leert op een andere manier en op een verschillend tempo. Wij spelen daarop in. We werken in elke klas op een verschillende manier: meer of minder zelfstandig werk, sneller of trager leerstof verwerken, basisleerstof of dieper op de zaken ingaan, ...

 

Ook binnen de klas zelf wordt er gedifferentieerd zodat je regelmatig volgens je eigen kunnen en op je eigen tempo kan werken. Bovendien kan je je talenten verder ontdekken en ontwikkelen: in de eerste graad in de verschillende projecten per optie en in de optie-uren (Latijn, techniek, extra sport of creatieve vorming). In de tweede graad kies je voor 3 modules per schooljaar in de Vrije Ruimte.

CLB

Het grote werkgebied van CLB Brasschaat omvat naast de hoofdzetel, ook 10 vestigingen. Onze scholen worden begeleid door de vestiging in Malle:

 

CLB GO Malle
Herentalsebaan 58,
2390 Oostmalle
Tel: (03)312 18 48
Email: clb.brasschaat@sgr3.be

 

Wist je dat je ook met CLB-medewerkers kan chatten? Op maandag, dinsdag en donderdag kan dat van 17 uur tot 21 uur. Op woensdag openen zij al in de namiddag en kan je chatten van 14 uur tot 21 uur.

Chatten kan ook anoniem wat betekent dat zij niet naar je naam of adres vragen. CLBch@t is altijd gratis. Brens hen een bezoekje via deze link:

 

Ondersteun je talent

Soms weet je niet goed hoe je moet leren of studeren. In het eerste en het tweede jaar geven je mentoren heel wat methodes en tips. Ook je vakleerkrachten helpen je om hun vak onder de knie te krijgen. In aanloop naar de examens voor de A-stroom krijg je in het eerste jaar een studieplanning. In het 2de jaar stel je die zelf met behulp van je klastitularis op.

 

Als je je goed voelt op school, leer je ook makkelijker. Leerkrachten, leerlingbegeleiders en medewerkers van het CLB op onze campus werken daar samen aan. Heb je extra ondersteuning nodig? De leerlingbegeleiders zullen samen met jou en je ouders een plan opstellen.

 

We besteden veel aandacht aan taal. Als het nodig is, zorgen we voor een individuele begeleiding om je taalvaardigheid te verbeteren.

 

Kies voor je talent

Sommige leerlingen hebben een duidelijke studiekeuze voor ogen, voor anderen is kiezen moeilijk. Wij helpen je je schoolloopbaan plannen en keuzes maken voor de toekomst. Zo begeleiden we je in je keuze bij de overgang van elke graad. In de 3de graad besteden we extra aandacht aan je studiekeuze in het Hoger onderwijs of aan je beroepskeuze.

 

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net