Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

Een dagje Didasco

Meestal heb je les op de Didasco vestiging, Begonialaan 1. Daar heb je volop ruimte om te leren, te ontdekken, te werken en te spelen. In de ‘gewone’ vakken krijg je kort uitleg van je leerkracht, daarna ga je zelf aan de slag. Oefeningen, creatieve opdrachten, ICT toepassingen doe je individueel op je eigen tempo of in kleine groepjes. De leerkracht of andere leerlingen helpen je waar nodig. Help jij ook je medeleerlingen?

 

Tijdens de pauze speel je, bij goed weer, buiten in de grote tuin. Binnen is er ook een grote ontspanningsruimte. ’s Middags eet je je meegebrachte boterhammen op, misschien wel buiten in het zonnetje.

 

Sommige dagen heb je les in de hoofdvestiging, Herentalsebaan 56. Vakken zoals lichamelijke opvoeding, muzikale opvoeding, levensbeschouwelijke vakken, … staan daar op de lesrooster.

"Bij projecten worden we uitgedaagd om zo creatief mogelijk uit de hoek te komen."

Tuinieren op Didasco

Elk jaar tijdens het project wonen gaan we aan de slag in de grote tuin van Didasco. In groepjes van 3 of 4 leerlingen richten zelf we een klein tuintje in. Uiteraard doen we vooraf het nodige opzoekwerk naar wat bij elkaar past en hoe we de verschillende plantjes, bloemen en groenten moeten inplanten. Onkruid wieden, water geven, plantjes verzorgen, oogsten, het hoort er allemaal bij. Creativiteit, samenwerking en een klein beetje groene vingers zijn hiervoor nodig.

 

"In het project koken zorgen we niet alleen voor ons eigen kostje, we leren ook over voeding."

Robocup Junior wedstrijd

 

Elk jaar trekken wij, tweedejaars, naar de Robocup Junior. Deze wedstrijd waarin groepswerk, zelfstandigheid, creativiteit en doorzettingsvermogen centraal staan wordt jaarlijks georganiseerd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. We leren programmeren op een leuke manier, met Lego. Met een aantal teams, leerkrachten, ouders en familie trekken we elk jaar vol goede moed naar de wedstrijd. Er zijn 3 disciplines waaraan kan deelgenomen worden: Redden voor beginners, redden voor gevorderden en OnStage. De voorbije jaren vielen we telkens in de prijzen.

 

Project "De tijd"

Meer dan een maand werken we in 1 Didasco rond het oude, antieke Egypte. We verdiepen ons in de levenswijze en de cultuur van de mensen duizenden jaren geleden leefden. In groepjes kiezen we een mythologisch of historisch verhaal dat we bewerken tot een kort toneelstuk. Voor alles staan we zelf in: scenario, decor, kostuums, …

 

Zonder de leerlingen van 2 Didasco lukt het ons niet. Als regieassistenten, techniekers, presentatoren, cateraars, … zorgen ze er mee voor dat het een spannende, ontroerende en grappige show wordt voor alle toeschouwers. Zo tonen we wat we leren in Didasco: kennis van zaken, zelfstandig werken, samen werken, elkaar helpen en creatief oplossingen bedenken.

 

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net