Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

3de graad TSO Sociale en Technische Wetenschappen

In deze studierichting bestudeer je de wisselwerking tussen mens, samenleving, voeding, wetenschappen, hygiëne en milieu. Daarom is STW opgebouwd rond de wetenschapsvakken, opvoedkunde, lessen over voeding en levensechte praktijkervaringen. Dat wordt aangevuld met een brede algemene vorming, zodat je goed voorbereid wordt voor hogere studies.

 

Tijdens de twee hoogste jaren van de studierichting onderzoek je wetenschappelijke en voedingswetenschappelijke thema’s. Je bestudeert doelgroepen, onder meer om in functie daarvan maaltijden te bereiden en activiteiten te organiseren. Je geeft daarbij regelmatig mondelinge presentaties voor een groep.

 

In onze school leer je je eigen leerproces en studieloopbaan in kaart te brengen. Dat helpt je om bewuste keuzes te leren maken in functie van jouw toekomst.

"Met mijn klas evenementen in de sociale sector organiseren én uitvoeren, daar krijg ik zoveel energie van."

3de graad Sociaal-Technische Wetenschappen

Wie ben je?

Voor praktisch ingestelde, sociaal voelende jongens en meisjes. Voor creatieve leerlingen met een interesse in en aanleg voor wetenschappen.

Verder studeren of werken?

STW is een technische maar ook een algemeen vormende studierichting met als hoofddoel verder te studeren. Je wordt voorbereid voor opleidingen in het hoger onderwijs, zoals een onderwijsopleiding (pedagogie, leerkracht kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs), de gezondheidszorg (verpleegkunde, vroedkunde, ergotherapie, biomedische laboratoriumtechnologie, logopedie en audiologie, voedings- en dieetkunde, ...) en de sociale sector (gezinswetenschappen, orthopedagogie, sociaal werk, toegepaste psychologie, ...). Dankzij een brede basisvorming behoren ook andere studierichtingen tot de mogelijkheden.

Uiteraard is het mogelijk om na het afstuderen in het zesde jaar onmiddellijk een job te vinden in de zorg- en sociale sector.

"Ik kook graag een lekkere maaltijd voor mensen met specifieke noden. Dat lukt omdat ik de wetenschap achter de voeding leer."

3de graad Sociaal-Technische Wetenschappen
Vakken 5de jaar 6de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Nederlands 3 3
Frans 2 2
Engels 2 2
Wiskunde 2 2
Toegepaste economie 2 2
Plastische opvoeding 2
Muzikale opvoeding 2
Toegepaste biologie 1 1
Toegepaste chemie 3 3
Toegepaste fysica 1 1
Huishoudkunde 7 7
Opvoedkunde 2 2

Charlotte vertelt over haar opleiding

Charlotte studeerde vorig jaar af als tandartsassistente en voltooit dit schooljaar haar opleiding esthetische lichaamsverzorging. Ze vertelt waarom de studierichting Sociale en Technische Wetenschappen aan Atheneum Malle hiervoor zo'n goede basis was.

 

"Door de wisselwerking tussen praktijkopdrachten en theorielessen, worden wetenschappen heel concreet."

3de graad Sociaal-Technische Wetenschappen

"Ik voel me helemaal geen held, maar ik ben best bereid om er eentje te worden."

3de graad Sociaal-Technische Wetenschappen
GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net