Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

3de graad BSO Houtbewerking

In derde graad van onze houtafdeling leer je complexere bewerkingen maken met meer gespecialiseerde technieken. Dat doen we projectmatig in verschillende modules: daktimmerwerken, ramen en deuren, wanden en plafonds, trappen, interieur en parket. Voor sommige modules doen we aan werkplekleren.

 

Vanaf het vijfde jaar ga je ook op stage in houtverwerkende bedrijven waarin de modules die op school gevolgd werden, in de echte praktijk worden omgezet. In het vijfde jaar doe je dat in twee blokstages van twee weken. In het zesde jaar komt daar nog de alternerende stage doorheen het schooljaar bij.

 

Tijdens het 6de jaar werk je een volledig project volledig zelfstandig uit tijdens het sluitstuk van je opleiding: de geïntegreerde proef.

 

Bij het realiseren van de verschillende projecten zijn informatica en digitale leermiddelen geïntegreerd doorheen de gehele opleiding.

"Veilig leren werken krijgt altijd de hoogste prioriteit, zoals bij het leren plaatsen van stellingen."

3de graad Houtbewerking

Wie ben je?

Je steekt graag de handen uit de mouwen. Je hebt interesse in houtbewerking, oog voor duurzaamheid en milieu en aandacht voor veiligheid. En je bent vanzelfsprekend een handige Harry.

Verder studeren of werken?

Belangrijk om weten: na het zesde jaar krijg je enkel een getuigschrift Houtbewerking. Voor een diploma Secundair Onderwijs moet je nog een extra jaar studeren. Als je dus wil verder studeren kan dat enkel na het 7de jaar Interieurinrichting, en da's een absolute aanrader!

 

>> Interieurinrichting <<

 

Je komt als vakman terecht in meubelfabrieken, in de woningbouw, in contructiebedrijven of in ondernemingen die handel drijven in hout of houtbewerkingsmachines.

"Een project op maat uitvoeren dat ook écht in gebruik wordt genomen, daar kan ik terecht trots op zijn."

3de graad Houtbewerking
Vakken 5de jaar 6de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project algemene vakken 4 4
Engels 2 2
Theorie Hout 7 7
Praktijk Hout 14 10
Stage 4 8

Gianni vertelt over zijn opleiding

Onmiddellijk nadat hij afstudeerde, kreeg Gianni een vast contract aangeboden. Hij volgde de studierichting Houtbewerking en maakte die opleiding af met een specialisatiejaar Interieurinrichting. Hij vertelt er zelf over.

 

"Voor een basisschool van onze scholengroep werkten we met de hele klas de inrichting van de lerarenkamer uit."

3de graad Houtbewerking
GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net