Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

2de graad ASO Wetenschappen

Wetenschappers proberen op alle "waarom", "hoe" en "wat als"-vragen een oplossing te vinden. Waarom vallen de maan en de sterren niet op de aarde? Hoe maken we vuurwerk? Wat gebeurt er als ik alleen nog maar fastfood eet? In onze school leggen we zeer sterk de nadruk op de wetenschappelijke methode voor het oplossen van vraagstukken. Via het experimenteel uitvoeren van mogelijke oplossingsmethoden trachten we te komen tot het formuleren van een duidelijk antwoord.

 

In de 2de graad ontdek je de verschillende disciplines van de wetenschappen (biologie, fysica, chemie en aardrijkskunde) en leg je een sterke theoretische basis. In de labo's ligt de focus voornamelijk op het veilig leren werken met alle materialen en stoffen.

 

In deze studierichting krijgt ook wiskunde een belangrijke plaats.

"Een oplossing vinden door een experiment uit te voeren geeft een zalig gevoel."

2de graad wetenschappen

Waarvoor kies je?

Kennis, vaardigheden en onderzoek binnen alle disciplines van de wetenschap. Zowel de theoretische als de praktische kant van de wetenschap komt aan bod in deze opleiding.

Wie ben je?

Voor nieuwsgierige leerlingen met een passie voor wetenschappen en onderzoek, die geboeid zijn door de manier waarop de wereld rondom ons in elkaar zit. Je bijt je graag vast in een probleem om er een wetenschappelijke oplossing voor te bedenken.

"Alles wat ik zelf ontdek met experimenten, onthou ik gewoon beter."

2de graad Wetenschappen
Vakken 3de jaar 4de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Geschiedenis 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Informatica 1 1
skills lab 3 3
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 3 3
Wiskunde 5 5
Biologie 2 2
Chemie 2 2
Fysica 2 2

"In de wetenschap zijn er altijd nieuwe vragen om mijn honger naar kennis te stillen."

2de graad Wetenschappen

Skills lab

Elke vrijdagnamiddag kijken we over de klasmuren. Er is dan tijd om heel nieuwe talenten te ontdekken. Gedurende drie modules per jaar krijg je de kans om te ontdekken wat je ├ęcht ligt: fotografie, een film maken, sporten, een game programmeren, een fair tradewinkel opzetten, ... De modules zijn even boeiend als divers. En guess what? Je krijgt zelf de keuze.

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net