Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

2de graad ASO Economie

In het studiegebied economie ligt de nadruk in de tweede graad op kennismaking met de bedrijfswereld via het vak handelseconomie. Hoe werken bedrijven? Welke weg leggen goederen of diensten af voordat ze bij de consument komen? Aan welke verplichtingen moet een handelaar voldoen?

 

We richten zelf een virtueel bedrijf op in Malle waarbij je medeleerlingen je concurrenten zijn. Door slimme beslissingen te nemen over je voorraad, prijzen, personeel en winkelinrichting kan je je onderscheiden van de anderen en wordt jouw bedrijf het beste van Malle!

 

Je maakt ook kennis met het vak boekhouden waarbij je leert hoe je een boekhouding moet voeren en hoe de bedrijfswinst op het einde van een boekjaar bepaald wordt.

"Ik wil later ondernemer worden. In deze richting krijg ik daar de beste basis voor."

2de graad economie

Waarvoor kies je?

De klemtoon ligt uiteraard op economie.

De opleiding is gericht op het verwerven van een brede basiskennis en vaardigheden in vele domeinen.

Wie ben je?

Je hebt een brede interesse in de economie en in talen. Je wordt geprikkeld door de actualiteit en je bent geboeid door de financiële wereld. Je blik wordt niet begrensd tot ons kleine landje.

Skills lab

Elke vrijdagnamiddag kijken we over de klasmuren. Er is dan tijd om heel nieuwe talenten te ontdekken. Gedurende drie modules per jaar krijg je de kans om te ontdekken wat je écht ligt: fotografie, een film maken, sporten, een game programmeren, een fair tradewinkel opzetten, ... De modules zijn even boeiend als divers. En guess what? Je krijgt zelf de keuze.

"In mijn virtueel bedrijf stond ik eerst onderaan het klassement maar door mijn prijzen slim aan te passen, heb ik veel winst gemaakt."

2de graad economie
Vakken 3de jaar 4de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Geschiedenis 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Informatica 1 1
skills lab 3 3
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 3 3
Biologie 1 1
Chemie 1 1
Fysica 1 1
Economie 4 4
Wiskunde 4/5 4/5

Extra wiskunde

Leerlingen die dat wensen, kunnen een extra uurtje wiskunde volgen. Dat uurtje is een vrije keuze, maar het is een grote meerwaarde voor wie in de derde graad een studierichting met meer wiskunde wil aanvatten. Altijd een goed idee, toch?

"Via bedrijfsbezoeken leer ik meer over de werking van een bedrijf en kan ik er de sfeer opsnuiven."

2de graad Economie
GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net