Ontdek je talent

Didasco

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | lesrooster | contact

Een dagje Didasco

Meestal heb je les op de Didasco vestiging, Begonialaan 1. Daar heb je volop ruimte om te leren, te ontdekken, te werken en te spelen. In de ‘gewone’ vakken krijg je kort uitleg van je leerkracht, daarna ga je zelf aan de slag. Oefeningen, creatieve opdrachten, ICT toepassingen doe je individueel op je eigen tempo of in kleine groepjes. De leerkracht of andere leerlingen helpen je waar nodig. Help jij ook je medeleerlingen?

 

Tijdens de pauze speel je, bij goed weer, buiten in de grote tuin. Binnen is er ook een grote ontspanningsruimte. ’s Middags eet je je meegebrachte boterhammen op, misschien wel buiten in het zonnetje. Tijdens projectdagen koken jullie af en toe samen.

 

Sommige dagen heb je les in de hoofdvestiging, Herentalsebaan 56. Vakken zoals lichamelijke opvoeding, muzikale opvoeding, levensbeschouwelijke vakken, … staan daar op de lesrooster.

Rare jongens die Romeinen

Meer dan een maand werkten de leerlingen van 1 Didasco rond het oude, antieke Rome. Ze verdiepten zich in de levenswijze en de cultuur van de mensen die ongeveer 2000 jaar geleden in Rome leefden. Elk groepje koos een mythologisch of historisch verhaal dat ze bewerkten tot een kort toneelstuk. Voor alles stonden ze zelf in: scenario, decor, kostuums, …

 

Zonder de leerlingen van 2 Didasco was het hen niet gelukt. Als regieassistenten, techniekers, presentatoren, cateraars, … zorgden ze er mee voor dat het een spannende, ontroerende en grappige show was voor alle toeschouwers. Zo toonden onze leerlingen samen wat ze leren in Didasco: kennis van zaken, zelfstandig werken, samen werken, elkaar helpen en creatief oplossingen bedenken.

 

RoboCup Junior 2016

Op zaterdag 30 april 2016 trokken de leerlingen van 2 didasco naar Tour en Taxis in Brussel voor de jaarlijkse Robocup Junior wedstrijd. Deze wedstrijd waarin groepswerk, zelfstandigheid en creativiteit centraal staan wordt jaarlijks georganiseerd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Wel 100 teams scheven zich in voor deze editie waaronder 4 enthousiaste groepjes van 2 didasco. Er kan deelgenomen worden aan 3 disciplines: redden voor beginners, redden voor gevorderden en de robotdans. 2 Didasco stortte zich in de strijd en met succes. Een reddersteam behaalde de 2de prijs bij de beginners en een dansteam ging met de 1ste prijs aan de haal. Een dikke proficiat!

 

Een nieuw laagje verf

Donderdag is het projectdag voor het 2de jaar en vrijdag voor het 1ste jaar. In project werk je in kleine groepjes rond een thema.

 

“Mogen wij onze klas zelf schilderen?” vroegen de leerlingen van 1 Didasco aan de coaches en aan de directeur. Het laatste grote project, project wonen, leek hen de ideale gelegenheid om hun lokaal op te frissen.

 

Natuurlijk mocht dat. Ze gingen zelf aan de slag. Een schets maken, een discussie over het kleurgebruik, de banken naar een andere klas verhuizen, de klas opmeten, berekenen hoeveel verf er moest aangekocht worden. Ze hebben er heel wat werk ingestoken. Maar het resultaat mag gezien worden: 1 Didasco werkt nu extra hard in een fris en kleurrijk lokaal.

 

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net