Ontdek je talent

Didasco

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | lesrooster | contact

Onze visie

 • In onze school ontdekken we samen je talenten.
  Wie ben jij? Wat interesseert jou? Waarin ben jij goed? Waarin wil je beter worden? Samen het antwoord zoeken op deze vragen vormt de basis voor jouw motivatie.
   
 • In onze school leren we graag.
 • We bieden jou kennis en vaardigheden, hedendaags en op niveau, waarmee jij jouw talenten kan ontplooien. Het stelt jou in staat je weg te vinden in deze soms ingewikkelde, steeds veranderende maar boeiende wereld.
   
 • In onze school ga jij zelf aan de slag.
  Onze school rekent op jouw persoonlijke inzet. Je neemt zelf heel wat verantwoordelijkheid. Je krijgt de kans om grenzen te verkennen, te verleggen en te respecteren.
   
 • In onze school kan je zijn wie je bent.
  Leerlingen, leerkrachten en schoolpersoneel zorgen samen voor een positieve en open sfeer.

Kom 'ns kijken

Benieuwd om eens een kijkje te nemen in onze school en alle informatie uit eerste hand te krijgen? Daartoe bieden we je graag uitgebreid de gelegenheid!

 • Donderdagavond 21 februari 2019: infoavond eerste graad secundair onderwijs. We stellen onze school graag voor aan alle geïnteresseerde leerlingen en ouders van het vijfde en zesde leerjaar in de basisschool.
 • Zaterdag 16 maart 2019: Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in de basisschool kunnen tijdens onze openklasdag ondervinden hoe het er in onze school aan toe gaat, terwijl de ouders praktische informatie krijgen.
 • Dinsdagavond 14 mei 2019: Infoavond - we stellen ons studieaanbod van de tweede en de derde graad voor aan alle geïnteresseerde leerlingen en ouders. Ook wie graag meer wil weten over onze eerste graad, is welkom voor een aangepast programma.

Op weg naar Freinet

Wat is methode-onderwijs Didasco?

Samen met een team leerkrachten maak je school in een gezellig wijkschooltje midden in het groen. Eén dag per week halen we de muren tussen de vakken weg. In kleine groepjes werken we gedurende een aantal weken een thema uit. Een laptop en iPads zijn buiten je eigen vindingrijkheid je instrumenten om dit tot een goed einde te brengen. De projectleerkracht is je coach en begeleidt je bij je opdrachten. Ook van je medeleerlingen steek je heel wat op.

 

In de verschillende vakken op andere dagen leggen de leerkrachten de nieuwe leerstof uit, daarna ga je zelf aan de slag. We volgen de leerplannen van de 1ste graad moderne wetenschappen. Je verwerft dus alle kennis en vaardigheden van deze richting.

 

In Didasco beoordelen we hoe je werkt en wat je presteert bij toetsen en taken. Dit gebeurt door je leerkrachten, je medeleerlingen en jezelf. Voor een aantal vakken is er een traditioneel examen. Voor project is er een examenopdracht.

Op weg naar Freinet

Al meer dan 15 jaar bieden we methodeonderwijs Didasco aan in onze 1ste graad. Het idee: “wat je zelf ontdekt hebt begrijp je beter, onthoud je en kan je toepassen in andere situaties;” was en is ons uitgangspunt. Van elkaar leren vinden we belangrijk. Bovendien zijn we van mening dat ICT vaardigheden onmisbaar zijn voor je schoolwerk en voor je verdere schoolcarrière. Ook daar zetten we nog steeds hard op in.

 

Met onze visie en aanpak leunen we sterk aan bij de ideeën van Freinet. Ook daar staan de ervaringen en de belevingen van de leerlingen centraal. De Freinet-pedagogiek biedt echter mogelijkheden om ons onderwijs op Didasco te verrijken. Daarom gaan we met ons team verder op zoek gaan naar hoe we onze manier van werken nog beter kunnen afstemmen op de ideeën van Freinet.

 

Wordt vervolgd dus.

Inschrijvingen

Inschrijven kan tijdens het schooljaar op elke schooldag tussen 8.00 u en 17.00 u (op woensdag tot 12.00 u). Je belt de school best even om hiervoor een afspraak te maken.
 

Tijdens de zomervakantie zijn wij eveneens open voor inschrijvingen tot en met 5 juli en vanaf 16 augustus. U kan dan elke weekdag bij ons terecht van 10.00 tot 16.00 u.

GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net