Ontdek je talent

Atheneum
Didasco
Basisschool
Dol-Fijn

maak kennis | schoolleven | schoolteam | talent koesteren | praktisch | studieaanbod | contact

Mentor, persoonlijke werktijd en veel meer

In het tweede jaar werken we verder op dezelfde manier als in het eerste jaar: met mentoren, persoonlijke werktijd, veel gezamenlijke basisuren en keuzemodules. Wie dat wil kan onder begeleiding van een leerkracht taken maken in de huiswerkklas. Wat dit allemaal inhoudt, kan je vinden op de pagina van het eerste jaar door hier te klikken.

Basisoptie Sport

Bewegen hoort bij een gezonde levensstijl. Je sport niet alleen graag maar wil ook meer weten over de wetenschap die er achter zit.

 

Basisoptie Sport

Basisoptie Economie en Organisatie

Je onderzoekt hoe onze economie in elkaar zit. Je leert het spel van kopen en verkopen en wat je met geld kan doen. Je leert een aantal ICT-toepassingen en oefent je communicatieve vaardigheden.

 

Basisoptie Economie en Organisatie

Basisoptie Maatschappij en Welzijn

Je onderzoekt hoe ‘de mens’ denkt en zich gedraagt in onze maatschappij. Je leert wat er nodig is om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je oefent sociale vaardigheden om zo beter met je medemens te kunnen samenleven.

 

Basisoptie Maatschappij en Welzijn

2de leerjaar A

Basis (25 lesuren) Basisvorming in vakken
Mentoruren
Basisoptie (5 lesuren) Economie en Organisatie
Klassieke Talen
Maatschappij en Welzijn
Moderne Talen en Wetenschappen
STEM-Technieken
Sport
Ontdek je talent (2 lesuren) Keuzemodules

Basisoptie Klassieke talen

Het Latijn en de Romeinse cultuur zijn de kern van deze optie. Je breidt je kennis en leesvaardigheid van Latijnse teksten verder uit op een actieve, levendige manier, waarbij de leerkracht zelfs in het Latijn lesgeeft. Bovendien maak je kennis met het Grieks en de Griekse cultuur.

 

Basisoptie Moderne talen en wetenschap

Je wil je verder verdiepen in beide domeinen. Je leert beter Frans en Engels lezen, schrijven, begrijpen en spreken. Zo word je een echte wereldburger. Je doet wetenschappelijk onderzoek om zo de natuur beter te begrijpen.

 

Basisoptie Maatschappij en Welzijn

Basisoptie STEM-technieken

Jij maakt graag dingen, met je handen en op de computer. Je leert oplossingen voor problemen bedenken en de uitvoering ervan plannen en in de puntjes afwerken. Zo leer je ook nadenken over techniek.

 

Basisoptie STEM-technieken
GO! Malle
Herentalsebaan 56
2390 Malle
Tel. 03 312 39 11
info@gomalle.net